Tips 7: Sällskap
 
Hej nu har vi nått sista dagen av tipsveckan eller må bra veckan som man även kan kalla den!
 
Och det sista tipset jag tänkte dela med mig av denna vecka är det här med sällksap.
 
Människan behöver sällskap
Som jag tidigare har nämt i veckans inlägg så är vi människor flockdjur och därför är det viktigt för oss att känna oss som att vi tillhör någonstans och hos någon. Man talar oftast om ensamvargar men det är väldigt man talar om dom och personer som är verkligen lyckliga i samma mening. Det här med att inte känna sig utanför är självfallet väldigt viktigt för oss. Om du tänker på det du mår både fysiskt och psykiskt suveränt men du har ingen att dela din glädje med, en viss ensamhet är förståss bra men man behöver också umgänge.
 
Mix it up a little
Det finns självfallet olika typer av umgäng. Det finns ju släkt, de du delar gener med, sen finns det partners, de du vill dela en mer intim relation med, och sist men inte minst vänner och bekanta, de som du delar liknande intressen med eller enbart råkar på då och då. Alla dessa typer av umgänge är viktiga, men av olika orsaker: släkt är viktig för att du ska känna till ditt ursprung och på så sätt lättare kunna identifiera dig själv som människa, var kommer jag ifrån och vad kan jag nu tillföra till vårt släktträd.
Partners är viktiga av den anledningen att när ens släkt inte längre finns på denna planet, men även innan, är det viktigt att man känner att det finns någon annan som finns i ens liv som man kan kalla familj och även känna sig älskad av.
Vänner och bekanta är viktiga av den enkla anledningen att du behöver någon annan du kan känna ett visst samhörande med men som du kanske inte känner du skulle vilja ha en intim relation med, bekanta är viktiga också för att de hjälper dig att urskilja vilka som är vänner och verkligen är dina vänner som bryr sig om dig som individ och de som är dina vänner som bara är ute efter att det ska gynna dom, dessa borde egentligen vara dina bekanta.
 
Ensamtiden är inget att frukta
Nu är det inte så att jag menar att man måste vara i något slags förhållande eller uppgörelse för att må bra absolut inte. Men oavsett så mår människan som bäst när den är mer än en. Så oavsett om du är singel eller i partnerskap så finns det andra kategorier som man kan finna lycka i. Utöver detta borde man också lära sig att inte vara rädd för att vara ensam, den kan vara väldigt nyttig. Även om du är i ett partnerskap skulle jag säga att det är extra bra att kunna trivas i att vara själv nu som då. Det kan vara bra till och med för förhållandet om man nu som då hittar på någonting som inte involverar din partner. Det kan hjälpa dig som ensam indvid att växa och komma med fler gynnande egenskaper till förhållandet.
 
Även i detta ämne kan jag rabbla i all evighet men då skulle det inte vara så roligt att läsa, så vi avrundar här.
Nu är det så att denna tipsvecka har lidit mot sitt slut och det finns inte mycket mer att säga än tack för att du följde med och tills nästa inlägg hoppas jag att alla mår bra!
Om du vill följa mig på sociala medier:
Instagram: emma.uusitalo
Snapchat: zuiverey