Vecka 37 (36+5) Besviken och trött!
Hej alla kära läsare.
 
Ja vi var ju på det där efterlängtade besöket hos sjukhuset i måndags för eventuell förlossningsplannering och check up då det var kejsarsnitt förra gången. Då de talade en del finska så fick min kära sambo och fästman agera tolk, och han sa att de hade sagt till honom att det fanns möjlighet att de skulle sätta igång mig eller att det skulle bli ännu ett kejsarsnitt.
 
När vi väl kom dit så fick jag kopplas till CTG maskinen för att mäta hjärtljud av vår lilla skrutt därinne och mina sammandragningar som var lika med noll. Därefter fick vi träffa läkaren som var samma läkare som vi träffat sedan innan så det var kul att se henne igen då jag gillade hennes sätt att hantera mig på. Däremot fråga hon om student fick vara med och jag sa direkt ''Förlåt men nej, på grund av dåliga upplevelser.'' Kändes skönt att jag stod på mig denna gången, för att minimera risken för att mina dåliga erfarenheter ska upprepas. 
 
Därefter så genomgick jag gynykologisk undersökning och ultraljud. Allt verkade vara i sin ordning och hon uppskattade att babyn vägde 2,9kg så riktigt som det ska vara. Dock så var det något som var lite underligt, de hade tagit ett streptokock test på mig när vi var inne tidigare och en vecka efter tog min läkare på min hälsovårdcentral samma prov igen. Den som de tagit tidigare på sjukhuset var negativt men det som togs veckan senare på hälsovårdcentralen var positivt. Hmmmm, väldigt skumt enligt mig. Men tur var det att jag tog upp det för jag fick ännu en gång varna dom att ska de ge mig antibiotika kan de inte ge mig, Kefaxin, amoxin eller Ermycin då jag fått allergisk reaktion av dom. Tur det då de brukar ge Kefaxin under förlossningen mot streptokocker!
 
Däremot så fick vi beskedet att det är inga problem att föda normal väg och de kommer inte sätta igång mig som det ser ut nu utan det skulle ske senast 41+5... YEEEEEY... Jag som hade lite hoppats på att denna graviditet skulle vara över men nähä!
 
Utöver detta har jag gått från att vara halvt handikappad till helt handikappad. Min foglossning är så illa att det värker i hela mellangärdet, jag kan inte komma upp ur säng eller soffa själv och det känns som om du har något obehagligt kyskhetsbälte när du går! För att inte tala om att busen där inne små lurar mig med att mitt i natten ha en supervärk så jag vaknar och har super ont och sen försvinner det.. Ingen slempropp har kommit, inget vatten har gått, inga regelbundna värkar har hållt i sig.. Så väntan är olidlig!